Sallanan dişi çekme yöntemleri

Sallanan dişler için ne yapmalı?

Çoğu durumda, bir kişinin antibiyotiklere ve altta yatan nedene yönelik tedaviye ihtiyacı olacaktır. Kök kanalı, diş çekimi, ağız cerrahisi veya başka bir tedavi gerektirebilirler. Kişi bakım beklerken OTC ağrı kesiciler yardımcı olabilir.

Sallanan diş nasil düşer?

Yeterince sallanan bir diş, hafif bir baskı ile düşecektir. Çocuğunuz yardım istemez ise, dişini çekmeye çalışmayın. Çoğu süt dişi eninde sonunda kendiliğinden düşecektir. Normal düşmesi gerektiği gibi düşmeyen bir dişten endişe ediyorsanız, çocuğun dişini evde çekmeye çalışmak yerine onu bir diş hekimine götürün.

Dişi nasıl çekilir?

Önce dişi saran diş eti ve kemik dokusu kesilir. Sonra diş çene kemiği bağlarından gevşetilmeye başlanır. Forseps yardımıyla ileri geri itilen diş hafifçe yerinden çıkarılır. Dişin çekilme işlemi gerçekleştikten sonra geride kalan oyukta kanama oluşması normaldir.

Sallanan diş düzelir mi?

Diş hekimleri uygulayacakları özel teknikler ile kısa zaman içinde diş etlerini ve diş köklerini güçlendirip sallanmanın yok olmasını sağlayabilmektedirler. Klinik ortamında yapılan müdahalelerin yanısıra bazı özel ilaçlar veya bitkisel takviyeler ile de bu durumda istenen sonuçlar alınabilmektedir.

Yerinden oynayan diş düzelir mi?

Kazayla yerinden oynayarak düşen dişler eğer tek parça halinde çıktıysa tekrar yerine takabilmek mümkündür. Novadent Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği merkezine ulaştırdığınız tek parça ve zarar görmemiş dişler, yerine tekrar olarak konulduğunda vücudun kemik tamir dokusu oluşturarak dişi eskisi gibi sağlamlaşabilir.

Diş etlerini güçlendirmek için ne yapmalı?

Somon: Diş ve diş etini korumayı sağlayan ve kalsiyum açısından zengin bir besin kaynağı olan somon balığı ve uskumru gibi yağlı balıklar, özellikle çocukların diş gelişimine oldukça katkı sağlıyor. Ayrıca, ağız sağlığı için çok önemli besin kaynağı olan D vitamini, somon balığında bulunuyor.

Sallanan diş ne zaman düşer?

Süt dişleri 6-8 yaşlarında değişmeye ve yerlerini kalıcı dişlere bırakmaya başlar. Diş değişimi 12 yaşına kadar devam eder. Süt dişleri alttan gelen kalıcı dişin, kökünü eritmesi neticesinde sallanmaya başlar ve çoğunlukla kendiliğinden düşer.